Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардърн призова в неделя населението да

...
Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардърн призова в неделя населението да
Коментари Харесай

Нова Зеландия призова към единство и ваксинация срещу коронавирус

Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардърн прикани в неделя популацията да се сплоти в борбата против COVID-19, заяви " Ройтерс ". Заради пандемията те отпразнуваха националния си празник отдалечено.

Разрастващото се огнище на мощно предаващия се вид Омикрон накара Ардърн да упорства за имунизации.

" Всички ние сме длъжни да създадем всичко допустимо, с цел да защитим нашите общности, с всички принадлежности, които науката и медицината са ни дали ", сподели Ардърн в авансово записана тирада. Единството ни е нещото, което показахме през последните няколко години. Знам, че не всеки път е било елементарно. Но дружно успяхме и продължаваме да преодоляваме. "

Данните на Министерството на здравеопазването демонстрират, че 93% от отговарящите на изискванията лица на възраст над 12 години са били изцяло ваксинирани и 49% от отговарящите на изискванията възрастни са получили бустерна ваксина, само че броят на инфектираните продължава да нарастват.

В неделя имаше 208 нови случая в общността, след рекордните 243 предходния ден.

Денят Уайтанги, народен празник, е кръстен на района на Северния остров, където представители на английската корона и повече от 500 локални вождове на маорите подписаха организационен контракт през 1840 година

Маорите, които съставляват към 15% от популацията на Нова Зеландия, са били лишени от огромна част от земята си по време на английската колонизация. В минали години мнозина стачкуваха на Деня на Уайтанги за цивилен и обществени права, критикувайки поредните държавни управления, че не вършат задоволително.

През декември правителството на Ардерн сътвори здравния орган на маорите, с цел да им обезпечи по-добър здравен достъп.

" Ние имаме обвързване да подсигуряваме, че всеки има достъп до здравните грижи, от които се нуждае и че не умирате по-млади от всички останали в Нова Зеландия, тъй като сте маори ", сподели Ардърн в неделя.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР